Känslor är inget som ska gömmas

Jag är en känslomässig person som har vuxit upp i en familj där vi inte pratar om känslor fast vi pratar om vissa saker som är känsliga som adoption osv men inte känslor som helhet. Detta har inneburit att jag hellre varit tyst än pratat för jag har varit rädd för vad folk ska tycka om det jag känner. Detta innebar att jag mådde sämre och fick en panikattack och verkligen vart tvungen att prata med någon.

Det var då min mamma berättade att vad jag än har i huvudet så måste jag säga det så att det kan redas ut och ja jag har blivit bättre på det.

Att vara en högkänslig kvinna bland andra som inte fungerar som en själv, får en att känna sig jobbig och till besvär. Ibland håller jag tyst och ignorerar det som får mig att bli ledsen för att det är jobbigare att hantera det. Det är dumt och dåligt.

Vet du vad? Inte ens träning kan få dig att må bättre om du inte pratar med någon. Det är som att dricka för att känna ruset av låtsasglädjen som försvinner och får en att må mycket sämre.

Därför är det bättre att prata om sina känslor och få andra att prata om sina känslor. För pratar vi om känslorna så visar vi varandra att det är helt okej att må dåligt ibland, det är okej att bli arg, ledsen eller sårad. Bara du själv kan sätta ord på dina känslor och därför kan ingen säga om det är rätt eller fel.

Jag tror jag är en bra personkännare och därför gör det ont i mig när jag ser igenom människors fasader och ser den sorg de bär på som de inte har pratat om innan.

Advertisements

Author: Ebba Katherine

My name is Ebba Katherine, I was born in Colombia 1995, I'm writing about my life as adopted with two families.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s