Lärorika studier blir till ilska på politiker

Tentan närmar sig och klassen är förvirrade och upprörda men mest väldigt ambitiösa. Själv sitter jag i ett grupprum i stadsbiblioteket, jag försöker läsa ut den boken som föreläsningarna är baserade på så att jag iallafall kan säga att jag har gjort allt när jag sitter där med tentan.

Det jag läser är väldigt intressant, det handlar om konflikthantering och likabehandling. Låt oss säga att du har vuxit upp med en syster som har helt annorlunda synsätt på saker än du har och det har drivit båda två till vansinne. Detta har gjort så att jag har jättemycket erfarenhet (tack Olivia) och nu vet jag hur våra framtida konflikter ska lösas. Jag vet, det är lättare sagt än gjort många gånger men jag tror det är för att båda är så stolta så ingen vill ge med sig, ingen vill ge den andra rätten att vinna konflikten för man vet att det är en själv som har rätt.

Knepet för att lösa konflikter är att man inte ska ge med sig men man ska se det ur den andra personens perspektiv, vem vet. Båda kanske har rätt fast tänker på olika sätt eller formulerar det på olika sätt.

I det stundande valet i USA så måste jag påpeka att Trump är en typisk människa som måste börja se saker ur andras perspektiv istället för att dela med sig av sina åsikter som en rik vit man. Däremot märker man att hans försvarsmekanism är att komma med dumma kommentarer när han inte har något att säga eller något bra svar på tal. Synd att inte fler ser igenom det. Dessutom så tycker jag att det är synd att det är många som blundar att se saker från andras perspektiv, de litar blint på det som de alltid har fått höra istället för att fråga de som har erfarenhet och fakta.

Så nu gick jag från tentan till politiska problem. Anledningen till att jag är så intresserad av politik är att jag blir provocerad av de som vägrar se den andra personens perspektiv, jag blir så frustrerad att det finns många som är trångsynta och inte ser saker från ett större perspektiv.

Nu måste jag sluta skriva, jag retade upp mig själv.

Advertisements

Author: Ebba Katherine

My name is Ebba Katherine, I was born in Colombia 1995, I'm writing about my life as adopted with two families.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s