Att vara högkänslig

Sedan jag var liten har jag hört meningar som “sluta tänk så mycket” , “du överreagerar” , “varför gråter du?”*hånfull ton*, “du kan inte ta åt dig så mycket”, “det är jobbigt när du blir ledsen hela tiden”, “jag vågar inte prata med dig ju”.

Ja, jag hade kunnat fortsätta men då tappar jag poängen. Poängen är att detta har påverkat mig negativt i min uppväxt. Jag har genom åren hatat två saker med mig själv. 1. Min spinkighet 2. Min känsliga personlighet. Vändningen kom förra sommaren då jag fick det bekräftat att 1. Jag är inte instabil, det finns en benämning för sådana som mig. 2. Jag är inte ensam.

Jag började gå till en Hsp- coach vid namn Anna Candela, hon räddade mitt psyke. Jag är på god väg att hantera mitt humör och hur jag mår men jag har långt kvar. Jag tycker fortfarande min känslighet är jobbig och det blir som ett slags hat mot mig själv.

Jag är dock glad över att jag nu gråtandes eller inte gråtandes kan säga att “so what att jag gråter det är sån jag är, deal with it”. Det finns faktiskt väldigt bra saker med högkänsligheten och det är magkänslan. Jag kan känna på mig saker om en människa innan den har sagt något, dåliga energier smittar av sig och jag känner av vad för stämning det finns i ett rum.

Att ta åt sig är så lätt för mig, jag är lättpåverkad och lättövertalad, någon kan lägga över skulden på mig hur lätt som helst och det är därför jag kan sluta upp gråtandes och säga att allt är mitt fel.

Jag hoppas att jag med tiden lär mig mer om mig själv så jag slipper må så dåligt över att jag är jag.

Min högkänsliga hund som på något sätt känner hur jag mår.

Advertisements

Author: Ebba Katherine

My name is Ebba Katherine, I was born in Colombia 1995, I'm writing about my life as adopted with two families.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s